ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ

Posted on

ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ

Перманентният грим няма нищо общо с татуирането, което е вечно. Той не трае повече от 4 години.
Прави се с минерални или по-рядко с растителни пигменти. Инжектира се между дермата и епидермата. Затова с времето и обновяването на клетките цветът избледнява.
Оцветители са хипоалергични, клинично тествани и напълно безвредни, използват се много тънки игли. Продължителността на процедурата е около 1-2 часа.
В първите няколко дни след сеанса по поставянето на грима той е твърде ярък, а лицето леко подуто.
Осем дни слънцето трябва да се избягва, защото пигментите потъмняват от ултравиолетовите лъчи.

Преди да се подложите на дермопигментация много важно е да:
Изберете добър специалист, който има опит в поставянето на перманентен грим.
Проверите каква е хигиената в козметичния салон, който се избрали.

 • За съвършени устни. Перманентният грим е идеален за коригирането на асиметрия, уголемяване на твърде фини устни, подчертаване на естествения цвят.
  Изберете цвят, идентичен или малко по-наситен от този на устните ви. Иначе може да съжалявате за него и да трябва да чакате 3 години, за да си възвърнете цвета, даден ви от природата.
  Процедурата може да е доста болезнена независимо от обезболяващата помада.
  След това си слагайте крем, за да не се изсушават устните ви.
 • Вежди – гайтани.
  Съществуват две техники за ново рисуване на веждите или подсилване на редките или твърде светли вежди. Резултатът от „подпълването“ на веждите ги кара да приличат сякаш са нарисувани с молив.
  По-естествена е техниката „косъм по косъм“, която възпроизвежда разположението на веждите.
  Ефектът трае от 1 до 4 години в зависимост от интензивността на пигмента. Колкото е по-тъмен, толкова е по-траен.
  Кожата остава леко подута два дни след интервенцията.
 • Две хубави очи.
  Поставянето на очна линия не се прави навсякъде, защото интервенцията е по-рискована – иглата работи до окото.
  Линията може да бъде по-тънка или по-дебела, а също и точно върху миглите.
  След сеанса няколко дни се забелязва розова подутина, в което няма нищо ненормално. Ако се получи конюнктивит или оток, трябва да се отиде на лекар.

Като процес постоянният грим представлява въвеждането на боите (пигмент) в кожата на дълбочина от 0,3-0,8 мм. С тази процедура за постоянен грим имате възможност да променяте външния си вид по свой вкус, както и с препоръки от специалистите. Всеки иска да изглежда удивително но за това се изискват и жертви.
Перманентният грим е свързан с вмешателство в целостта на човешкото тяло, но не е много значителна, а по скоро повърхносттна. Значителни вреди по отношение на здравето, няма да има, ако процедурата се извършва от специалисти с медицинско образование и в съответствие с всички дезинфекционни и други свързани с дейността процедури. По време на процедурата за нанасяне на постоянен грим може да се предизвикат само слаби неприятни усещания като парене, изтръпване, лесно отстранявани с помощта на съвременните обезболяващи средства.
Но с постоянен грим вие винаги ще изглеждате по най-добрият начин! Вашите вежди ще са в добро състояние, дори когато излезете от под душа или от реката, плувен басейн, когато сте на море можете да забравите за водоустойчивата козметика.
Перманентният грим е произлязал от татуировката, но на съвременния етап на развитие на козметичнита татуировка е значително различна от класическата техника на татуиране, както и минимално увреждане на кожата и други органи на тялото, където се прави татуировка. Говорим за специално оборудване, палитра от багрила и тяхното качество трябва да е перфектно, разнообразно и максимално безопасно.
Веднага след нанасяне на перманентния грим, кожата леко почервенява и подпухва, най-лошото, което се случва на устните. Но след заздравяването цвета ще бъде много по-наситен. В края на първия ден на кожата ще се образува тънка коричка, която ще се махне след 2 или 3 дни. На този етап трябва да се използват специални заздравяващи препарати, и в никакъв случай не трябва се излага на слънце.Също така не трябва да се използва и обичайната казметика.
Определянто на цвета настъпва в рамките на 28 дни (срока за подновяване на кожата), през това време е желателно да се консултирате с майстора относно необходимостта за повтаряне на процедурата или други действия.
Перманентният грим направен професионално се задържа от 1,5-3 години, след което цветът става по-бледен. Ако клиента това го устройва което процедурата може да се извършва на всеки 1,5 години.

Веждите се оформят с пинсета в желаната форма. След, което се рисуват с молив докато се получи желаната форма. Уточнява се цвета като винаги уведомяваме клиента, че след падането на коричката цвета изсветлява от 2 до 3 тона в зависимост от кожата на клиента. В рамките на 20 дни се ползва мехлем , който се нанася 5-6 пъти дневно. Повторната процедура се извършва след 25 дни безплатно. При не спазване на условията е възможна поява на обрив или преждевременно избледняване. На всеки един клиент се отделя необходимото време за обяснение и уточняване на цвят и форма. Една процедура трае от час до час и половина. Може да се получи зачервяване и отток , който отминава за няколко часа.

Устните се рисуват с молив за получаване на реална представа от страна на клиента за формата , която ще получи. Поставя се местна упойка в горната и долната устна чрез инжекция. Грижите за този вид перманентен грим са същите както и за веждите. Клиента се уведомява за това , че трябва да избягва целуване по устата и орална любов. Също така минимално използване на тютюневи изделия.

Очната линия е най-болезнената процедура от 3-те. Тя се извършва на долния и горния клепач според желанието на клиента.

Перманентният грим е известен от далечни времена. В Азия от дълбока древност жените разкрасяват така лицата си, като изписват веждите си, устните си, дори си поставят очна линия. Перманентният грим (микропигментация) е подобен на татуирането, тъй като с игли се въвеждат пигменти в дермата. Този начин на гримиране има много предимства за дами, на които се налага да изглеждат винаги в отлична форма, тъй като е дълготраен, което може да се превърне в негов недостатък, ако не харесате грима си. Следователно преди да се решите на подобни процедури, трябва да сте наясно какво точно желаете да постигнете. Много млади дами избират подражателни модели на вежди, неподходящи цветове, което естествено става повод за неприятности. Този вид грим е избавление и за хора, които проявяват алергии към козметични продукти, като: очни линии, спирали за мигли, ружове, червила. Много важен е изборът на специалист, който ще извърши перманентното гримиране. Той трябва умело да посъветва пациентката и още по-умело да извърши гримирането. Употребихме думата „пациентката” в малко относителен смисъл, но действително е най-добре да направите микропигментация в център за пластична хирургия, за да сте сигурни в хигиената като цяло, индивидуалната употреба на игли за въздействие върху дермата и уменията на специалистите. Сеансът трае от 30 минути до 120 минути, като процедурите е най-добре да се извършат с местна упойка. Така си спестявате неприятни усещания, а и нервно напрежение, свързано с неизвестността ще има ли болка, колко силна ще е тя. Повечето от хората, подложили се на перманентен грим, се възстановяват в рамките на едно денонощие. Понякога на мястото, което е обработено с грим, се образува фина коричка, но тя също се изчиства безпроблемно и бързо. Самите пигменти, ако отговарят на стандартите, са безопасни. От вас зависи какви цветове ще изберете, но е добре да сте направили предварителни консултации с професионални гримьори. Не забравяйте, че не става дума за вашите моливи, спирали и червила, които можете да почистите с памук и тоалетно мляко. Поставеният перманентен грим се сваля с лазерно въздействие, а това нито е приятно, нито е евтино.

Предимствата на перманентния грим

 

Ако искате веждите ви да са винаги добре оформени и устните- безупречно очертани, тогава ви препоръчваме да опитате т.нар. перманентен грим.

Как се прави?

Прилича на татуировка по начина на поставяне, но е временен. Разбира се, цвета и дебелината на контурите зависят изцяло от вас! Използват се много тънки игли, които навлизат само в най-горния слой на кожата. Напоени са с минерални оцветители, които се задържат под малките кръвоносни съдове.

Тези оцветители са хипоалергични, клинично тествани и напълно безвредни. С времето избледнява заради естествена ексфолиация на кожата. Необходимо е да се направи втора процедура след две-три години,а и ще имате възможност да коригирате, ако е необходимо. Все пак чертите на лицето ви се променят с времето, а и модата може вече да не е същата.

Вежди

През ’60 и ’70 години на мода бяха много тънките вежди. Сега веждите трябва да са по-плътни, но ако дълго време сте ги изтънявали, те вече не растат. Някой дами имат белези, които пречат на растежа на косъмчетата или по рождение са с почти невидими вежди. Само перманентният грим може да ви помогне да имате отново плътни вежди.

Как се прави?

Първо веждите се очертават с молив. След като решите точно какъв цвят и форма искате да са новите ви вежди, се поставя първо контура с оцветител, на дълбочина 2 мм.

След това се рисуват косъмчета във вътрешността на линията. Много често козметичката поставя по-светъл цвят и по-права линия от желаната, за да може клиентката да свикне с новото си лице. Месец по-късно, когато трябва да отидете на контролна среща, ако все още желаете, веждите могат да се удебелят и потъмнят.

Устни

Когато устните ви са много тънки или очертанията им стават все по-неясни и ви се налага често да повтаряте с молив контурите, перманентният грим е чудесно решение.

Друго преимущество, което не трябва да се пренебрегва е, че благодарение на леките убождания, с които се поставя грима, се стимулира работата на клетките на устните и малките бръчици се изглаждат.

Как се прави?

Тук също се започва с очертаване с молив. След като уточните формата и цвета, багрилото се поставя милиметър по милиметър с помощта на игла. За да се удебели долната устна, между грима и началото на устната също се оцветява.

Избира се подходящ цвят, който да прелива плавно от цвета на кожата към цвета на устните. При устните също е възможно да се постави първоначално по-блед цвят, който след месец да се потъмни.

Очи

Ако клепачите ви са смъкнати надолу или грима се размазва много лесно, очертанията на очите с перманентен грим ще направят живота ви по-лесен.

Много помага, ако сте спортистка или планирате да заминете във ваканцията на брега на морето. Все пак внимавайте- очите са много чувствителна зона, лесно се инфектират и за предпочитане е да отидете при дерматолог. Той използва местна упойка в стерилна среда.

Как се прави?

След уточняване на цвета и дебелината, оцветителят се поставя милиметър по милиметър върху горния клепач.

Белези

С този метод много лесно се заличават малки белези от порязване или изгаряне. Хубаво е да се направи през зимата, за да може да се избере цвят, най-близък до естествения цвят на кожата.

През лятото, когато кожата потъмнее от слънцето, въпросното място ще е малко по-светло. Ако пък белегът е като точица, с по-тъмен оцветител можете да я превърнете в чаровна луничка.

Как се прави?

По същия начин, както се поставя гримът на лицето, времетраенето е в зависимост от големината на белега.

Полезни съвети

Изберете добър специалист, който има опит в поставянето на постоянен грим. Поинтересувайте се за хигиенните норми в козметичния салон, на който сте се спрели. Най-добре е да се използват минерални пигменти.

Непосредствено след процедурата е нормално мястото да е малко зачервено. В продължение на една седмица поставяйте на мястото два пъти на ден тампонче напоено с антисептичен лосион и масажирайте с хидратиращ крем.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *