МАНИКЮР ЗА СВАТБЕНИЯ ДЕН

Posted on

МАНИКЮР ЗА СВАТБЕНИЯ ДЕН

Светлините на прожекторите са насочени към Вас. Вие сте ослепителна и всеки Ви наблюдава с интерес.Вие сте перлата на деня,а самият ден е Вашият сватбен ден! Трябва да положите перфектни грижи за ръцете си сега, тъй като погледите ще са позиционирани изключително върху Вас.Идеята за красив маникюр започва с грижата за кожата на ръцете. Това важи съответно с пълна сила и за най-важния ден от живота на една жена – нейната сватба. Едва ли би имало смисъл от изискан маникюр,декорации на ноктите или ноктопластика, ако ръцете не са в безупречен вид. Още повече,че в съвременното ежедневие ръцете на жената са изложени на постоянен стрес ,напрежение и много работа. Очевидно е, че те заслужават много внимание не само всеки ден, а и особено преди сватбения миг. Преди да се пристъпи към оформянето на ноктите и тяхната декорация, препоръчително е да се обърне внимание на кожата на самите ръце. Tя трябва да бъде защитена от вредните UV лъчи и да бъде предпазена от тях с подходящ крем или лосион. Друг е въпросът, че кожата трябва да е хидратирана и ексфолирана.

За сватбен маникюр са подходящи вариантите на френския маникюр или ноктопластиката. Ноктите преди самата процедура трябва да са идеално почистени и сухи. Ако сте предпочели ноктопластиката като вариант за сватбения ден, трябва да знаете , че ще Ви е необходимо известно време, за да свикнете с нея. Съвсем не е удачно да си я направите в деня на „голямото събитие”. За това седмица преди тържеството посетете Вашия маникюрист. По този начин в деня на сватбата ще се чувствате удобно и комфортно. Ако не сте свикнала да сте с дълги нокти – не правете ноктопластиката си прекалено голяма, защото има опасност да счупите някой нокът при невнимание или удар. А дори и по – късички, ако ноктопластиката ви е направена както трябва, ноктите  ще изглеждат чудесно, нищо че ще са по – малки.

Класическият начин на лакиране на ноктите  за сватбения ден е в бяло или в много леки нюанси на розово или блед цвят корал, прасковено, бледо лилаво.Ноктите може да бъдат украсени с различни декорации или камъчета, за които можете да се консултирате с Вашия маникюрист.Никой друг маникюр не може да бъде по-съвършен и по-стилен от френският! А и той си остава класика в сватбения ден. С неутралния френски маникюр ноктите винаги изглеждат чисти и здрави, без значение на колко години сте или какъв е случая. При него формата на нокътя е квадратна или полуквадратна. В края му се нанася бял или брокатен лак, а по цялата повърхност – безцветен или телесен . За сватбения ден е подходящ и т.н. китайски маникюр. При него краищата на ноктите се оцветени в един цвят,а останалата част – в друг, комбинацията може да се спази  в съответствие с цветовете, подходящи за сватбения ден. На границата  между двата цвята се рисуват различни фигурки – цветя, орнаменти и др.

Ако предпочетете вградената декорация – това е най-новото в областта на маникюра. Дава огромно разнообразие на цветове и форми. С тази технология могат да се правят повърхностен и релефен дизайн на ноктите,например цветя, които се моделират и стоят релефни върху нокътя или такива, които са вътре в него и изглеждат триизмерни. Всичко това е много фешън за незабравимия Ви ден. Маникюрът вече не е новост за силния пол. Младоженецът също има нужда от него, защото все пак и неговите ръце са на показ. Добре почистените и оформени мъжки нокти придават изисканост на ръката,   на която след броени часове ще заблести венчалната халка. Така че няма да сбъркате, ако отведете с Вас в салона за красота и Вашата половинка. Но ако все пак  държите на естествените си нокти и не намирате за необходимо да посетите маникюрист за сватбения ден, Ви съветвам да положите малко грижи за тях и за ръцете си няколко месеца преди сватбата. Ако поне два пъти в месеца посещавате специалист, това ще спомогне ноктите Ви да растат силни и да изглеждат добре. Гарантирам Ви, че няколко такива процедури ще ви накарат да се чувствате много добре. И така – вече сте с изискан, поддържан и свеж вид на ръцете, ноктите ви са ослепителни и всички са в очакване на вашето заветно „Да”! Успех!

Рени Мазникова

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *