ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИ СЕШОАР ИЛИ ДА ОСТАВИМ КОСАТА ДА ИЗСЪХНЕ САМА?

Posted on

ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИ СЕШОАР ИЛИ ДА ОСТАВИМ КОСАТА ДА ИЗСЪХНЕ САМА?

Трябва ли да изсушаваме косата си със сешоар или да я оставяме сама да изсъхне?
Въпрос на вкус е всъщност. Някои хора не разполагат с много време, за да го посветят на косата си, или пък напротив искат да стилизират максимално косата си и затова използват сешоар. Други хора път смятат, че използването на сешоар уврежда косата и е просто ненужно, така, че те оставят косата си да изсъхне от само себе си.

Кой е по-добрият начин?
И двата начина имат и предимства и недостатъци, и има правилен и неправилен начин на употреба.

То е най-често използвано от хората, които имат къси и лесни за поддържане прически или са естествено къдрави. Има и хора с дълги коси, които оставят косата си да изсъхне докато са вкъщи цял ден и предпочитат да не нагряват косата си излишно. При натуралното изсъхване косата се запазва по- добре.

Ако предпочитате да оставяте косата си да изсъхне натурално, то трябва да запомните, че косата е най-уязвима, когато е мокра. Така, че не търкайте косата си с кърпа за да изсъхне по-бързо. Това може да доведе до накъсване на косата, за да го избегнете просто попийте излишната вода от косата си, за да не капе. Разресвайте косата си докато сте още под душа с маска или балсам, избягвайте да го правите докато косата съхне. След като влагата от косата се изпари, можете да мачката или да прокарвате пръсти през косата си за да изсъхне по-бързо.

Да използвате сешоар, за да изсъхне косата по-бързо е добър вариант за хора, които не разполагат с време. Със сешоара лесно се стилизира и се придава обем. Но прекомерното използване на сешоара може да бъде вредно за косата.

Преди да започнете да сушите, попийте с кърпа косата си. Не дръжте сешоара прекалено близо до главата си и сушете едновременно навсякъде като въртите сешоара около главата. Защитете краищата на косата си от пресушаване, като сушите косата си с глава надолу – така ще придадете обем и няма да увредите дължините. Не пресушавайте косата си, защото така отнемате от влагат и може да я увредите.

Няма значение дали оставяте косата си да изсъхне натурално или използвате сешоар, защото това е ваш избор съобразен с начина ви на живот. Но каквото и да предпочетете запомнете, че косата е нежна и трябва да я пазите.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *